Quads

De quad is een functioneel veelzijdig voertuig. Enerzijds is  een quad bijzonder geschikt als werkpaard. Anderzijds kan hij gebruikt worden voor heel veel plezier. 

Door onze veelzijdige connecties kunnen wij elk merk of type quad leveren. Natuurlijk leveren wij ook de onderdelen en voeren de reparaties uit.     


Wetgeving:

Een quad is geen officiële categorie in de voertuigreglementering. In de praktijk wordt een vierwielig motorrijtuig zonder carrosserie vaak een quad genoemd. Deze kan onder verschillende categorieën vallen: een vierwielige bromfiets, een driewielig motorrijtuig of een auto. Dat is afhankelijk van de door de constructie bepaalde maximumsnelheid, de massa en het netto maximumvermogen. Er zijn verschillende soorten quads:

Voertuigen die NIET toegelaten zijn tot de openbare weg
Deze quad heeft geen kenteken en mag uitsluitend op eigen terrein gebruikt worden. Er zijn geen leeftijdsbeperkingen.

 

De quad die wordt aangemerkt als bromfiets
Deze quad heeft een bromfietskenteken. De leeftijd van de bestuurder moet tenminste 16 jaar zijn. De bestuurder moet in het bezit zijn van een bromfiets rijbewijs. Hij is verplicht een helm te dragen tenzij deze quad voorzien is van goegekeurde veiligheidgordels

 

De quad die wordt aangemerkt als een driewielig motorrijtuig
Voor-en achterop het voertuig zit een kentekenplaat. De minimumleeftijd van de bestuurder is 18 jaar en deze moet in het bezit zijn van rijbewijs B. Op deze quad is het verplicht om met een helm op te rijden, tenzij de quad is v
oorzien van goedgekeurde veiligheidsgordels.

 

De (zware) quad die wordt aangemerkt als een personenauto
Ook deze quad heeft voor- en achter een kentekenplaat. De minimum leeftijd van de bestuurder is 18 jaar en hij moet in het bezit zijn van rijbewijs B. Afhankelijk van de datum waarop de quad in het verkeer is gebracht, moet deze zijn voorzien van goedgekeurde veiligheidsgordels. Er is geen verplichting tot het dragen van een helm.

 

De (zware) quad die wordt aangemerkt als een bedrijfsauto
De minimum leeftijd van de bestuurder van dit type quad is 18 jaar en hij moet in het bezit zijn van rijbewijs B of C. Afhankelijk van de datum waarop deze quad in het verkeer is gebracht, moet deze voorzien zijn van goedgekeurde veiligheidsgordels. Er is geen verplichting tot het dragen van een helm.


bron: ministerie van Verkeer en Waterstaat